Συνομιλία (chat)

Η πρώτη ουσιαστική επαφή με τα xo έγινε σήμερα. Ακολουθήσαμε την πρακτική του 20ου Δημ. Σχολείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Κάθε ομάδα «χρωμάτισε» τους υπολογιστές της με το δικό της χρώμα και κάθε μέλος της έκανε φίλους τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Παρά τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν σε 2-3 υπολογιστές όλα τα παιδιά είδαν την ομάδα τους στην οθόνη. Επιλέξαμε τη δραστηριότητα «συνομιλία» τόσο για να γνωρίσουν πώς μπορεί κανείς να δουλέψει συνεργατικά, όσο και για να εξοικειωθούν με το πληκτρολόγιο αλλά και με την πληκτρολόγηση κειμένου γενικότερα (σημ. τα παιδιά δεν είναι εξοικειωμένα με τη χρήση υπολογιστή, αφού το σχολείο δε διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές, ενώ η πλειοψηφία τους δεν έχει υπολογιστή στο σπίτι).

Σε πρώτη φάση αφέθηκαν ελεύθεροι να πληκτρολογήσουν όπως θέλουν. Οι οθόνες γέμισαν με greeklish, κείμενα χωρίς τόνους, χωρίς σημεία στίξης κλπ. Η συνομιλία συνεχίστηκε με όλες τις συμβάσεις του γραπτού λόγου.

Στο κλείσιμο της συνάντησης «παίξαμε» με το δίκτυο. Καταφέραμε να συνδεθούμε 12 xo στην ίδια δραστηριότητα (συνομιλία).

Οι μπαταρίες των xo δούλεψαν σχεδόν 110 λεπτά συνεχώς (διάλειμμα; τι είναι αυτό; …κανείς δεν ήθελε να βγει έξω) και είχαν απόθεμα για λίγο χρόνο ακόμη.

4 Σχόλια to “Συνομιλία (chat)”

  1. Βούλα Αθανασιάδου Says:

    Καλή σας αρχή!
    Πιονέροι των xo, θα σας παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον!

  2. dimitra Says:

    oi ma9ites dn fenontai

  3. grfilip Says:

    Οι μαθητές δε φαίνονται γιατί δε δημοσιοποιούμε στο διαδίκτυο πρόσωπα και στοιχεία ανηλίκων χωρίς τη γραπτή έγκριση των κηδεμόνων τους.

  4. elenh Says:

    kali arxh!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε